Kategria: Stemnyek, dessgek
Hozzvalk: 10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kkuszreszelk, 2 kvskanl kakapor, csipetnyi rlt fahj, 50-60 csepp Polisweet.
Elkszts: A zabpelyhet sszegyrjuk a hmozott, finomra reszelt almval, csipetnyi fahjjal, a kakaval, a Polisweettel s a kkuszreszelk ktharmadval. Folpackkal letakarva 2-3 rt, de mg jobb, ha egy jszakt htszekrnyben pihentetjk, hogy a zabpehely megduzzadjon, az zek sszerjenek. Nedves kzzel apr golykat formlunk, megforgatjuk a maradk kkuszreszelkben, majd flival letakarva htszekrnyben troljuk a fogyasztsig. Minyonpaprban vagy fogvjra, szendvicstre felszrva knljuk.
Tojsfasrt recept
Kategria: Vegetrinus telek
Hozzvalk: 8 tojs 2 zsemle 1 kisebb fej vrshagyma 1 kshegynyi rlt bors 1 ek. liszt 3 ek. zsemlemorzsa olaj a stshez
Elkszts: A nyolcbl hat tojst kemnyre fznk. A zsemlt megztatjuk, a hagymt megreszeljk. A kemnyre ftt tojsokat megtiszttjuk, s az ztatott, kifacsart zsemlvel megdarljuk. Hozztesszk a kt nyers tojst, a reszelt hagymt, a borsot, a st, a lisztet, s ezt az egszet jl sszedolgozzuk. Pogcskat formzunk belle, majd morzsban megforgatjuk, s az olajban kistjk.
Tancsok: Sskamrtshoz, spenthoz szoktk kszteni.
Tlttt pizza (calzone) recept
Kategria: Pizzk
Hozzvalk: 2 dkg leszt 40 dkg liszt 6 ek olaj 1 vrshagyma 50 dkg klnbz szn paprika 15 dkg mozzarella 1 g rozmaring 1 g petrezselyemzld 25 dkg darlt hs 2 ek paradicsompr 2 dl paradicsoml s bors
Elkszts: Az lesztt 2 dl langyos vzben feloldjuk.Hozzadjuk az 1 tk sval elvegytett lisztet s 4 ek olajjal sima tsztv gyrjuk.Letakarva meleg helyen 30-45 percig kelesztjk.A paprikt s a mozzarellt kockkra vgjuk.A felkockzott hagymt a maradk felhevtett olajon megproljuk.Hozzadjuk a darlt hst s morzsalkosra stjk.Szzuk, majd beletesszk a paprikt, majd 5 percig stjk.Hozzadjuk a paradicsomprt,kiss lepirtjuk, majd a paradicsomlvel felntve kb 5 percig fzzk.Vgl beleforgatjuk a zldfszereket meg a mozzarellt. Az tgyrt tsztt liszttel meghintett deszkn 30cm-es kerek lapp nyjtjuk.Az egyik feln elosztjuk a hsos keverket.A szln krben megkenjk vzzel,majd flbehajtjuk s a szleknl lenyomkodjuk.Liszttel meghintett tepsibe fektetjk s kb 15 percig kelesztjk.A tetejt vzzel megkenegetjk,majd elmelegtett stbe toljuk,s 200 fokon kb 25 percig stjk.
| |
|